Op weg naar zandsculpturen
Blijf op de hoogte en volg Guido en Monique
10 Juni 2014 | Denemarken, Øster Vrøgum
We hebben gisteren in een boekje gelezen dat hier niet al te ver vandaan zandsculpturen staan. Ondanks dat er eind van deze maand ook zandsculpturen in onze woonwijk gezet worden, gaan we toch kijken in Sondervig. De zandsculpturen waar we nu gaan kijken staan in het teken van Vikingen.
De weg naar Sondervig was erg mooi. We reden over een hele brede "afsluitdijk" met aan de ene kant de zee en aan de andere kant het Silkefjord. Een fjord in Denemarken is qua schoonheid echt niet te vergelijken met een fjord in Noorwegen, maar toch. Op het water van het Silkefjord raasden surfers en kitesurfers rakelings langs elkaar heen. Het is wonderlijk dat de touwtjes van de bontgekleurde kites niet verstrikt raken in elkaar.
Eenmaal aangekomen in Sondervig zagen we de zandsculpturen in de verte al opdoemen. We zagen een hoge muur van levensgrote vikingen en alles wat daarmee te maken had. Hoe dichter we bij kwamen, hoe verbaasder we waren over de gedetailleerdheid van de zandsculpturen. Aan elk detail was gedacht, van een rimpel in een voorhoofd tot een wimper op een oog .... Ja, wij zijn het erover eens dat dit echte kunstwerken zijn.
Na de zandsculpturen en wat winkelen zijn we via de andere kant van het Silkefjord terug naar ons huisje. Onderweg kwamen we door een vogelreservaat waar we gezocht hebben naar wat mooie foto momentjes ... maar helaas niet gevonden.
Morgen beter, dan gaan we naar Ribe. Dit is (volgens mij) het oudste stadje van Denemarken. Daar zullen we waarschijnlijk pas laat van terug zijn, dus het kan zijn dat er morgen geen blog komt.
Dus in ieder geval tot donderdag :-)
Ps: Ik heb een foto van de vuurtoren toegevoegd aan het vorige blog. Niet alle foto's zijn even goed van kwaliteit, omdat ik de foto's gemaakt heb van het scherm van de laptop. En ik krijg sommige foto's ook niet gedraaid. Even km n hoekje kijken, dus :-)
11 Juni 2014 - 10:25
Jan Ploegmakers:
Als eerste een mooie foto van de vuurtoren hoor, de zandsculpturen zien er ook fantastisch uit,ik ben nu ook benieuwd naar de zandsculpturen die er bij jullie in Oss worden gemaakt en neer gezet. Maken jullie ook nog tijd om naar de wedstrijd Nederland versus Spanje te kijken? Vraag maar eens aan een Deen wanneer zei hun eerste wedstrijd spelen op de WK,let vooral op hun reactie, houdoe waer tot morgen vanuit de Pijlijzerstraat.