Londen, dag drie
Blijf op de hoogte en volg Guido en Monique
01 Juli 2017 | Verenigd Koninkrijk, Londen
Het plan was om vandaag/zaterdag tickets te bemachtigen voor een musical. Maar helaas is dit plan mislukt. Nederlanders als we zijn, waren we naar de musicalticketuitverkoopwinkel (mooi woord hé) op Leicester square gegaan. Een hoop musicals waren al uitverkocht, maar we hadden onze pijlen gericht op de musical 42 Street. Na bijna een half uur wachten waren we aan de beurt. De dame achter de balie vertelde ons dat er geen kaartjes meer waren voor 42 Street en geen enkele andere musical met een beetje naam. En ook voor zondag waren er geen kaartjes meer. Tijdens dit bezoek aan Londen dus geen musical, maar dan hebben we nóg een reden om terug te gaan :-)
We hebben onze zaterdag dus maar anders besteed. We zijn eerst naar de Tower Bridge geweest. We stapten uit de metro en moesten nog een klein stukje lopen. En inderdaad, in de verte doemde de brug op. Hoe dichter we bij kwamen, hoe imposanter we hem vonden. Deze grote stalen constructie is zo gemaakt dat hij naast heel stevig, ook heel elegant oogt. We besluiten ook in de torens van de Tower Bridge te willen en kopen kaartjes. Naast de torens, mogen we ook de machinekamer bezoeken én als extraatje ook The Monument. Wat The Monument precies is, wisten we eigenlijk niet ..... maar iets extra's is altijd leuk.
Eerst komen we bij de machinekamer. Erg indrukwekkend om te zien hoe de brug, gebruikmakend van de kracht van stoom en water, betrekkelijk eenvoudig om hoog en naar beneden gaat.
Dan door naar de torens van de Tower Bridge. Gelukkig was er een lift en werden we helemaal naar boven gebracht. Na een korte film liepen we de verbindingsbrug tussen de twee torens op. Gelukkig was het een dichte brug, want door de openstaande raampjes merkten we dat het behoorlijk waaiden op deze hoogte. Doordat deze brug voor het grootste deel uit glas bestond, konden we de omgeving goed zien en fotograferen. En voor wie zich afvraagt of ook de vloer van glas was ....... ja, ook de vloer bestond voor een deel uit glas. Ondanks dat je twee hersenhelften ruzieden of dit nu gaaf of eng was, hebben we dit glas natuurlijk gewoon gebruikt om overheen te lopen. Via de lift in de ander toren gingen we weer naar beneden.
Vanaf de Tower Bridge liepen we langs de London tower naar The Monument. De London Tower zijn we niet in geweest, dat is iets voor een volgende keer. The Monument bleek een hele hoge toren met een mooi uitzicht, maar niet met een lift. Nee, met 311 kleine traptreden waar op- en neergaand verkeer overheen liep. Dapper bedwongen we de treden .... al dat ik wel even nodig om bij te komen toen ik eenmaal boven was :-) Maar het uitzicht was inderdaad erg mooi.
Al was het uitzicht vanuit de London Eye mooier. Want daar gingen we die avond naartoe. De London Eye is een heel groot reuzenrad. De cabines van dit reuzenrad zijn zo groot dat er zeker 20 mensen in kunnen, die dan in alle hartelust kunnen bewegen. Zo gezegd is het uitzicht super mooi, je hebt daar een 360 graden zicht over heel Londen. Vanuit de lucht zien we ook de Westminster bridge. Even gaan mijn gedachten uit naar de mensen die betrokken waren bij de aanslagen op twee bruggen in Londen, waarvan de Westminster bridge er eentje was. Verder maken we foto's, maar vooral genieten we van het uitzicht.
Daarna lopen we over de boulevard filmpje:
en eten we onder een van de bruggen die over de Thames gaat. Wat was het weer een mooie, inspannende dag. Morgen meer en foto's volgen.
Liefs Guido en Monique
03 Juli 2017 - 15:10
Jan Ploegmakers :
weer een mooi reisverslag zo krijg je een goede indruk wat je allemaal kunt zien, ook een mooi leer moment voor deze twee oude besjes als die ook naar London gaan. dan wil ik jouw vragen om als reisbegeleider te fungeren. tot het volgende verslag en een veilige terug reis xxx